Smidigt att ha en inverter

En bra grej att ha hemma eller med sig, det är en inverter. Med en sådan går det lyssna på radio var du än är eftersom du med den kan få ström när du än behöver. De brukar även kallas för växelriktare, omvandlare, converter och omformare. Läs mer om inverter och omvandlare här. 

En sådan kan du ha med dig om du gillar att campa. Det går ha i din husbil, husvagn eller i bilen om du tältar. Det går använda den tillsammans med bilbatteriet för att få ström till radion, tv, kaffebryggaren och så vidare. En inverter kan alltså förvandla strömmen från ett bilbatteri så att den fungerar med olika saker.

Få ström när du behöver det

Ibland kanske man är på ett ställe där man vill campa men så finns det inte ström. Då är det smidigt att ha en inverter. Det kan vara smart att kombinera den även med ett litet elverk. r. En inverter är en enhet som kan förvandla ett batteris likström till att bli växelström. Batteriets ström eller el görs om så att det blir samma sorts el som annars finns i vägguttag. Det gör att du kan ta bilens batteri, sätta en inverter på den och sedan använda strömmen på det sätt du behöver.

Så är du ute i naturen och campar och prompt behöver brygga kaffe eller göra annat som kräver ström så kan du på enkelt sätt lösa det med en inverter.

25 Oct 2022