Investera är viktigt för alla

Det finns inte en enda radiokanal idag som inte behöver pengar och för de som lever enbart med hjälp av reklam så handlar det om att investera rätt, och på ett bra sätt. Så vi har ofta personer som jobbar enbart med att dra in pengar genom reklamavtal och de som jobbar med att se till att de pengarna ska räcka så länge som möjligt.

Jag snackade med en av dem härom dagen och han berättade om en artikel han läst. Det var en artikel om Fair Investments som är både ett koncept och ett företag. De jobbar med hållbara investeringar som gör så litet avtryck som möjligt och det tror jag är något bra både för mig som privatperson och oss som radiokanal. 

Hur mycket ska man spara?

Varje sparad krona är bättre än ingen alls men vill du se till att ditt saldo växer någorlunda snabbt så kommer det inte räcka att spara några kronor då och då. Minst 100 kronor i veckan borde man spara, men om du kan spara mer så är det alltid en fördel. Med hjälp av räntan så kommer pengarna snart att börja jobba åt dig. 

Om du sparar 1 000 kr i månaden så är det 12 000 om året. Med en avkastning på 10%, som inte är orimligt, så betyder det att du får 1 200 kr i ränta. Då har du 13 200, plus de nya 12 000 kr du sparat nästa år som i sin tur ger dig nya 10% som då blir 27 720 kr totalt. Det blir snabbt rätt stora summor.

14 Mar 2024