Tandvärk är inte en lek

Vi körde ett program om tänder för några år sedan och det var en berättelse från en av våra lyssnare som jag minns väldigt väl. Hon hade bitit sönder en tand och istället för att kontakta tandläkare direkt så valde hon att vänta. Det tog tre dagar för tanden att bli infekterad och sedan var cirkusen igång. Hon fick till slut dra ut tanden efter många besök, och dyrt hade det blivit då också. Hade hon valt att gå till tandläkaren direkt så hade det varit en lagning så hade problemet varit borta. Varför kom jag att tänka på detta då? Jo - jag har bitit av en tand!

Jag ringde, jag lovar

Det var ruskigt dumt gjort av mig. Jag skulle öppna en ficklampa och byta batterier. Locket satt lite hårt och jag tog tag med tänderna och ... "kraasshhh". En mikrosekund innan det hände tänkte jag att jag bar mig dumt åt, och jag hade rätt. En av mina tänder gick sönder. Jag ringde tandläkare och de sade till mig att komma direkt men smärtan jag hade gjorde att jag inte vågade köra. Det fick bli en taxi. 

Jag vill tacka alla professionella tandläkare i Stockholm som hjälper oss att hålla våra tänder i ordning. Nu är tanden lagad och jag mår bra. Jag kommer aldrig att vara så dum att jag biter i en ficklampa igen, det lovar jag. Skulle jag däremot ha otur att skada tanden så vet jag vart jag ska vända mig nu. Detsamma gäller nästa undersökning, det blir på samma ställe för de var hur bra som helst. 

24 Jan 2024