Även en liten vattenläcka kan bli ett stort problem

Vatten och elektronik är två saker som sällan bör kombineras. Det gäller både i hemmet och på en radiostation. Hemma kan du enkelt fixa småläckor på egen hand men jobbar du på en radiostation så kan det bli rätt akut - ruskigt snabbt. Jag tar ett exempel:

Förra veckan var det stängt i två dagar och utan att vi visste om det hade ett litet rör inne på toaletten börjat läcka. En vanlig dag hade det ju inte varit ett stort bekymmer men lämnar man en sån sak i två dagar så blir det genast lite mer ... intressant! Vi kom in på morgonen och såg direkt ett lager med vatten på golvet. 

Tur det finns proffs

Jag började leta efter läckan och ganska snabbt insåg jag att det kom från toaletten. Som tur är finns det en liten kran på röret, precis under där det läckte, så jag kunde stänga av vattnet. Sen valde vi att ringa en rörmokare i Uppsala och efter cirka 30 minuter kom det en kille. 

Han sade vi hade gjort rätt som stängt av kranen och sen satte han igång med sitt jobb. Det tog inte mer än 40 minuter innan han var färdig och läckan var borta. Sen var det ju dags att städa och ta hand om allt vatten. Ingen av oss var jättesugna på att svabba och torka, och vi behövde ju dessutom komma igång med jobbet. Så vi ringde vår städfrima. De tog lite extra betalt för jobbet men det var det värt. 

19 Jan 2024