Skivfabriken

Har du funderat på vad cd pressning är, eller är du ute efter att kopiera cd eller dvd? Då kan du vända dig till Skivfabriken. Skivfabriken grundades redan 2001 under namnet Cd-nordic, men sedan så kom verksamheten att utökas till att vara mer än bara cd-skivor och ett namnbyte gjordes. All tillverkning och försäljning sker i lokaler som ligger i Falkenberg. Det enda som inte görs på plats är cd pressning. Detta sker i Europa, hos en fabrik som Skivfabriken samarbetar med. Skivfabriken arbetar ständigt med att förnya och utveckla sig och ser till att de alltid så att säga ligger i framkant när det kommer till teknik, kvalité och leveranstider.

Skivfabriken har en mängd olika kunder. Det är både lokala rockband så väl som multinationella storbolag. Alla kunder vill dock ha detsamma. Det är högsta kvalité samt snabba och pålitliga leveranser. Detta ser Skivfabriken till att hålla!

Att tillverka skivor

Att tillverka skivor sker genom två olika metoder. Cd pressning eller genom cd kopiering. Den stora skillnaden är att det blir billigare med cd pressning när det är stora upplagor över 1000 skivor. Startkostnaden för själva originalet, eller glasmastern, kan vara lite större, men sedan blir varje skiva billigare. Väljer man att kopiera skivor, så är det billigare om man har upplagor mellan 10-1000 stycken. Här så används CD-r skivor som man bränner in det man vill ska finnas på dem. Skivfabriken kan även tillverka snygga cd-fodral, dvd-fodral, dvd-boxar och andra trycksaker.

15 Jun 2016