Kan man hitta felet på bilen själv?

De allra flesta av oss vi lämnar ju in vår bil om det är så att det börjar krångla eller om en lampa börjar lysa på den. Men det är inte alltid nödvändigt att göra det. Det finns saker som är lätta att fixa själv. Det gäller bara att ha en felkodläsare. Det finns en av märket Foxwell. En Foxwell felkodsläsare kan man köpa på nätet.Den kan man använda för att släcka felkoder, servicelampan med mera. Om man har en felkodläsare så kan man söka igenom bilen efter eventuella fel. Bilens inbyggda dator ger en felkod när någon del av bilen inte fungerar som den ska. Med en sådan här avläsare så kan man utföra en bildiagnost och slipper lämna in den bara för det. 

Verkstad kan vara ett måste ändå

Är det så att du inte känner dig bekväm med att meka med bilen själv, så finns ju så klart alternativet att lämna in den på en verkstad. Men du kan läsa av koder själv innan för att se vad som felar. Då vet du även att det blir rätt hos verkstaden. Annars kanske du har en vän eller en i släkten som är hobbymekaniker? Då kan ju de hjälpa dig om det skulle vara så. 

Ignorera inte bilens varningslampor

Tänds en varningslampa i bilen är det bra att ta reda på varför den har gjort det. Så kolla upp det, så att inte bilen bara rasar för dig!

12 Jan 2019