Har du ett bra CV?

Det är viktigt att ha ett bra CV, som är uppdaterat med alla utbildningar, jobb och annat du gjort. Ett CV ska alltid skickas dit du söker jobb. Det oavsett om det är en rekryteringsfirma som Skillu, läs mer här, eller direkt till arbetsgivaren. 

Ditt CV bör så klart ha rätt meriter för jobbet, men det ska även vara uppställt på ett snyggt sätt. Det ska inte vara rörigt, i oordning och med olika datum hit och dit. 

Utöver CV så ska du även skicka med ett personligt brev. Du bör skriva olika personliga brev för olka jobb och inte bara skicka med samma till alla. 

Skriva ett säljande CV

Dina meriter är ju i grund och botten det som ska avgöra om du är rätt person för jobbet, men det är ditt CV som har den informationen. Det gör att du bör faktiskt lägga ner tid och jobb på att få till det på ett snyggt sätt. Du bör ställa upp det i datumordning till exempel. Det ska vara lätt att läsa så att den som gör det kan se direkt om du är lämplig för jobbet. 

Se  till att anpassa dina beskrivningar utifrån den tjänst du söker. Sedan ska inte ditt cv vara allt för långt. Ta inte med saker som inte är relevanta för tjänsten, de kan du bara ta bort.

Det är även viktigt att stava rätt, annars kan det dra ner intrycket en hel del. 

24 Jun 2021